In het Atelier idj worden diverse workshops gegeven.

Wekelijks, een hele dag of één dagdeel (’s morgens of ’s middags).

In een kleine groep van maximaal zes personen kunt U onder persoonlijke begeleiding een eigen werkstuk maken in (spek)steen, klei of was.

Prijs per dag € 40 euro, per dagdeel 25 euro.

Vakantie workshop “Primavera’

Sinds 2015 is er ieder voorjaar een vierdaagse workshop onder de titel ‘Primavera’. In een groep van 6-8 personen wordt intensief gewerkt aan Uw beeld in was, klei of steen. Voor de mogelijkheid om het beeld in brons te verwerken wordt samengewerkt met bronsgieterij ‘Flassh’ uit Balk.

Prijs, inclusief materiaal (armatuur, was en klei), lunch € 250 euro.

Steen moet zelf worden aangeschaft. Brons gieten is voor eigen rekening .

In de omgeving van Atelier idj zijn diverse mogelijkheden voor overnachting in B&B, een Clamping en het nieuwe van der Valk in Hoogkerk.

Rouwworkshop

Zoeken naar een eigen vorm die rouw tastbaar kan maken is mogelijk door het maken van een beeld. U krijgt individuele begeleiding in een veilige omgeving waar in drie en halve dag gewerkt wordt aan dit proces.

Prijs €450 euro, inclusief lunch en materiaal (met uitzondering van de steen, deze dient u zelf aan te schaffen).

Bijzondere workshops

Er zijn mogelijkheden om in het atelier een beeldhouwfeestje te houden voor jong en oud; bijvoorbeeld een verjaardag, een vrijgezellenfeestje, een jubileum of klein personeelsuitje. (maximaal 8 deelnemers) voor nadere informatie ingridditmar@hotmail.com.

Lezingen

Er worden diverse lezingen georganiseerd, die verband houden met kunstgeschiedenis met de nadruk op de beeldhouwkunst. Ook een korte reeks met actuele onderwerpen uit de wereld van kunst en architectuur behoort tot de activiteiten van Atelier idj.

Lezingen worden gegeven door kunsthistoricus Peter Kooke.